Farvebælg: Frø, 7 stk

kr. 23,00

Beskrivelse

Frø af farvebælg (Baptisia australis), også kaldet falsk indigo. Planten er – ligesom ægte indigo – af ærteblomstfamilien, men den indeholder altså ikke indigo! Når den alligevel kan finde sig hjemme i en farvehave skyldes det, at bladene kan bruges til eco-print.

Frøene er i en dvaletilstand, som skal brydes af fugtig kulde. Det kan altså kræve nogen tålmodighed at få frøene til at spire. Man kan så dem udendørs, evt. i små potter der sættes ned i jorden, i det sene efterår eller tidlige forår. Alternativt kan man bruge en forspiring inde hvor frøene sås og først holdes fugtige ved stuetemperatur i 4 uger. Så kommes potterne i tætlukkende plastic i køleskab i 4 uger, og til sidst tages de igen ud i stuetemperatur, hvor de så spirer over 4 uger eller længere. Man kan også forsøge sig med såning direkte på voksestedet i det tidlige forår, i så fald bør man lægge frøene i varmt vand og lade dem stå i blød natten over før såning.

Farvebælg sætter masser af blå blomster, og stauden kan blive op til 1,5 m høj. Den foretrækker fuld sol, men kan klare let skygge. Den kan ikke flyttes, da den sætter en dyb pælerod.

Vi inddeler vores frø i 3 kategorier efter holdbarhed: kort, middel og lang. I alle tilfælde skal frø opbevares tørt og køligt for at have god spireevne. Kort holdbarhed betyder, at frøene skal sås året efter de er høstet. Frø med middel holdbarhed kan godt sås efter 2 eller 3 år, men vil have bedst spiring det første år. Frø med lang holdbarhed kan spire selv efter adskillige år (og i ekstreme tilfælde efter flere hundrede år).

Disse frø er høstet i 2022 og har middel holdbarhed.

Vi kan kun sende frø til EU-lande.