Stor knopurt: Frø, 50 stk

kr. 23,00

Beskrivelse

Frø af stor knopurt (Centaurea scabiosa).

Knopurten er hjemmehørende i den danske natur, og kan findes i vejkanter, på overdrev, og andres steder hvor der er solrigt og relativt næringsfattigt.

Frøene kan forspires inde i februar-marts eller sås direkte på voksestedet fra maj til september. Ved såning sent på sæsonen vil knopurten først blomstre året efter.

Til farvning bruges bladene, som skal høstes inden blomsterne springer ud i juli. Der farves på alunbejdset garn. Knopurten har været brugt til farvning tilbage i tid, og er for eksempel omtalt som farveplante i “Forsøg til en dansk økonomisk Plantelære” som blev udgivet i 1796.

Men man kan også bare nyde plantens høje stængler med de lilla kurvblomster, som tiltrækker masser af bestøvere.

Vi inddeler vores frø i 3 kategorier efter holdbarhed: kort, middel og lang. I alle tilfælde skal frø opbevares tørt og køligt for at have god spireevne. Kort holdbarhed betyder, at frøene skal sås året efter de er høstet. Frø med middel holdbarhed kan godt sås efter 2 eller 3 år, men vil have bedst spiring det første år. Frø med lang holdbarhed kan spire selv efter adskillige år (og i ekstreme tilfælde efter flere hundrede år).

Disse frø er høstet i 2023 og har middel holdbarhed.

Vi kan kun sende frø til EU-lande.