Midgaards Have Midsommer hør på cone, ubleget og ufarvet

kr. 400,00

Beskrivelse

Midgaards Have Midsommer er et 3-trådet hørgarn, som består af 100% vådspundet litauisk hør. Garnet er ubleget og ufarvet, og har altså hørfiberens naturlige farve og blanke overflade. Vi har forhandlet kvaliteten i mange år på Midgaards Have under navnet Midsommer. Retrofutura Hør er samme base, men i et lang række indfarvninger. Midsommer og Retrofutura Hør har samme løbelængde og kan sagtens bruges i samme projekt.

Ved plantefarvning af hør kan man bejdse med aluminium acetat eller først 5 % garvesyre, så 20 % alun. De gamle farvebøger anbefaler, at hør kommes tør i hver eneste trin i en farvning, og altså skal tørre helt mellem trinene. Det kan godt lade sig gøre at komme hør våd i farvebadet, men det tager faktisk lidt bedre imod hvis man kommer det tørt i. Især ved indigofarvning kan man se, at hør tager markant mere blå farve når det kommes tørt i kypen.

Som alle andre hørgarner er Midsommer i begyndelsen lidt stift, men bliver blødere med brug. Det er ikke hårdt for hænderne at strikke garnet, fordi det er ganske tyndt.

Det er velegnet til blondestrik, sjaler og sommertøj. Man kan strikke med enkelt tråd til sjaler og luftige sommerbluser. Med dobbelt eller tredobbelt tråd kan man lave strik med et tungt og lækkert fald. Hørgarnet er også velegnet som følgetråd sammen med en tråd silke, uld, alpaca eller en anden “varm” tråd til helårsbeklædning.

Også meget velegnet til vævning.

Vægt pr. cone: 500 g.

Længde pr. cone: 3000 m.

100% hør.

Løbelængde: 600 m / 100 g.

Yderligere information

Type

Fed, Cone