Skønhedsøje: Frø, 100 stk

kr. 23,00

Beskrivelse

Frø af skønhedsøje (Coreopsis tinctoria), som giver en intens orange farve på uld, og giver meget flotte plantetryk (eco prints) fra hele planten. Både blomst og stilk giver farve.

De bittesmå frø sås på friland i det tidlige forår, og der luges godt omkring de små planter i starten. Blomsterne er tofarvede, rød-gule, og nogle gange er der også rent røde blomster på samme plante. Bier og andre bestøvere besøger blomsterne i stort tal.

Planten er enårig, og sætter efter afblomstring store mængder frø. Hvis man ikke ønsker, at den skal selvså, skal man fjerne den før frøene modner og drysser ned.

Vi inddeler vores frø i 3 kategorier efter holdbarhed: kort, middel og lang. I alle tilfælde skal frø opbevares tørt og køligt for at have god spireevne. Kort holdbarhed betyder, at frøene skal sås året efter de er høstet. Frø med middel holdbarhed kan godt sås efter 2 eller 3 år, men vil have bedst spiring det første år. Frø med lang holdbarhed kan spire selv efter adskillige år (og i ekstreme tilfælde efter flere hundrede år).

Disse frø er høstet i 2023 og har middel holdbarhed.

Vi kan kun sende frø til EU-lande.