Retrofutura strikkekit: Smedekonens sjal, vælg farve

Fra kr. 264,00

Rauma Finull
Antal:-+

Beskrivelse

Strikkekit til Smedekonens sjal i Rauma Finull.

Kittets farve er som standard Gråmeleret 404, som vist på billedet, men man kan vælge en anden farve i rul-ned menuen.

Smedekonens sjal er en moderne kopi af et jysk bindesjal fra den anden halvdel af det 19. århundrede. Det originale sjal blev strikket af Karen Marie Møller (1841-1921), som var gift med smeden Jens Peter (1840- 1925). De boede i Midtjylland, og det originale sjal tilhører nu samlingen på Tekstilmuseet i Herning.

Det originale sjal blev strikket ved at slå et stort maskeantal op, og så tage ind til en håndfuld masker blev tilbage til sjalets nakke. Kanten blev strikket for sig og syet på. Alle bindesjaler fra perioden blev strikket på den måde, for der fandtes kun korte strikkepinde.

Da vi nu har rundpinde kopierer dette mønster ikke den oprindelige konstruktion. I stedet strikkes sjalet fra nakken ud, og kanten strikkes på uden at slå de mange masker på sjalets retstrikkede del af.

Kittet indeholder:

Strikkemønster til Smedekonen sjal, leveret elektronisk som pdf-fil.

Rauma Finull, som udgangspunkt 7 nøgler, men man kan godt ændre på garnmængden for et mindre eller større sjal (6 nøgler er minimum).

Prisen på kittet er kun garnprisen – vi giver altså mønsteret gratis ved køb af kittets garn.

Størrelse:
Meget let at tilpasse. Mønsteret giver eksempler på maskeantal, men det er let at lave sjalet større eller mindre. Med 6 nøgler Finull kan man lave 72 gentagelser af mønsterets pind A4 og A5, og det giver et sjal med et vingefang på ca. 180 cm.

Strikkefasthed:
Retstrik på 3,5 mm p: 20 m x 40 omg = 10 x 10 cm.

Sværhedsgrad:
Let. En stor del af sjalet er retstrikning med udtagninger. Blondekanten strikkes på, og går over 6 mønsterpinde.

Mønsteret leveres elektronisk som pdf-fil. Efter betaling bliver en side med bekræftelse af købet vist, og på den side findes links til download. Du vil også modtage en e-mail, som indeholder disse links. Bemærk venligst, at download linket udløber et år efter købsdatoen.