Smedekonens sjal strikkemønster

kr. 40,00

Beskrivelse

Strikkemønster til Smedekonens sjal, leveret elektronisk som pdf-fil.

Smedekonens sjal er en moderne kopi af et jysk bindesjal fra den anden halvdel af det 19. århundrede. Det originale sjal blev strikket af Karen Marie Møller (1841-1921), som var gift med smeden Jens Peter (1840- 1925). De boede i Midtjylland, og det originale sjal tilhører nu samlingen på Tekstilmuseet i Herning.

Det originale sjal blev strikket ved at slå et stort maskeantal op, og så tage ind til en håndfuld masker blev tilbage til sjalets nakke. Kanten blev strikket for sig og syet på. Alle bindesjaler fra perioden blev strikket på den måde, for der fandtes kun korte strikkepinde.

Da vi nu har rundpinde kopierer dette mønster ikke den oprindelige konstruktion. I stedet strikkes sjalet fra nakken ud, og kanten strikkes på uden at slå de mange masker på sjalets retstrikkede del af.

Størrelse:
Meget let at tilpasse. Mønsteret giver eksempler på maskeantal, men det er let at lave sjalet større eller mindre.

Garn:
Vist i Rauma Finull, men kan strikkes i mange andre garner med lignende løbelængde.

Strikkefasthed:
Retstrik på 3,5 mm p: 20 m x 40 omg = 10 x 10 cm.

Sværhedsgrad:
Let. En stor del af sjalet er retstrikning med udtagninger. Blondekanten strikkes på, og går over 6 mønsterpinde.

Mønsteret leveres elektronisk som pdf-fil. Efter betaling bliver en side med bekræftelse af købet vist, og på den side findes links til download. Du vil også modtage en e-mail, som indeholder disse links. Bemærk venligst, at download linket udløber et år efter købsdatoen.