Folkvang vanter strikkemønster

kr. 40,00

Beskrivelse

Strikkemønster til Folkvang vanter, leveret elektronisk som pdf-fil.

Folkvang-vanterne er formgivet i klassiske norske vanters forbillede. Strategisk placerede vrangmasker giver liv til mønsteret, og sender en kærlig hilsen til svenskernes Bohus-strikketradition. Folkvang-mønsteret er bare symmetrisk, og meget simplere end de traditionelle Bohus-mønstre.

Mønsteret giver to muligheder for kanten ved håndledet – en enkel kant, der begynder med en gammel norsk opslagning, og en foret kant, der begynder med en midlertidig opslagning. Begge versioner har tofarvet rib på kanten, som ubrudt går over i huens mønsterstrik.

Der findes også mønster til matchende hue.

Størrelse:
Voksen, ca. 23 cm omkreds af hånden, total længde 26 cm.

Garn:

Rauma Finull.

Til et par vanter bruges 4 nøgler: et nøgle mønsterfarve (MF), et nøgle bundfarve (BF), et nøgle hver af kontrastfarve 1 og 2 (K1 og K2).

Til sæt med hue og vanter bruges 6 nøgler: to nøgler mønsterfarve (MF), to nøgler bundfarve (BF), et nøgle hver af kontrastfarve 1 og 2 (K1 og K2).

Til et par vanter med foret kant bruges ca. 10 g Retrofutura Silkemerino (65 % merino, 35 % silke, 600 m / 100 g).

Strikkefasthed:

Glatstrikning i Silkemerino på 2,25 mm p: 27 m x 13 omg = 10 x 2,5 cm.
Farvestrikket rib i Finull på 2,25 mm p: 26 m x 10 omg = 10 x 2,5 cm.
Farvestrik i Finull på 2,5 mm p: 26 m x 32 omg = 10 x 10 cm.
Passer strikkefastheden ikke, vælges finere eller grovere p.

Sværhedsgrad:

Vanterne med enkeltkant har middel sværhedsgrad. Mønsteret antager kendskab til farvestrik, men bruger kun standardteknikker.

Vanterne med foret kant egner sig til rutinerede strikkere, da der bruges midlertidig opslagning og sammenstrikning af dobbeltkanten.

Mønsteret leveres elektronisk som pdf-fil. Efter betaling bliver en side med bekræftelse af købet vist, og på den side findes links til download. Du vil også modtage en e-mail, som indeholder disse links. Bemærk venligst, at download linket udløber et år efter købsdatoen.