Rejnfan: Frø, 500 stk

kr. 23,00

Beskrivelse

Frø af rejnfan (Tanacetum vulgare).

Rejnfan vokser i de fleste grøftekanter, og er – sandsynligvis – den bedste kilde til gul farve i den danske natur. Man kan selvfølgelig afskære de vilde blomsterstængler, men hvis man vil have en større mængde til rådighed (eller synes, det er anstrengende at høste i en vejkant, med biler susende forbi!) så er planten nem at dyrke selv.

Frøene kan forspires indendørs fra februar-marts, eller sås på friland i maj-juni. Stauden trives i de fleste jordtyper, og foretrækker fuld sol, men kan godt klare en smule skygge. Den overlever med nød og næppe på skyggefulde steder, men sætter så ingen blomster.

Blomster og blade til farvning kan bruges friske eller tørres til senere brug. Blomsterne giver varm solskinsgul, mens bladene giver en koldere gul farve, over mod det grønlige.

Rejnfan er også en lægeplante med en lang historie. Bemærk, at hele den bitre plante er giftig.

Vi inddeler vores frø i 3 kategorier efter holdbarhed: kort, middel og lang. I alle tilfælde skal frø opbevares tørt og køligt for at have god spireevne. Kort holdbarhed betyder, at frøene skal sås året efter de er høstet. Frø med middel holdbarhed kan godt sås efter 2 eller 3 år, men vil have bedst spiring det første år. Frø med lang holdbarhed kan spire selv efter adskillige år (og i ekstreme tilfælde efter flere hundrede år).

Disse frø er høstet i 2023 og har kort holdbarhed.

Vi kan kun sende frø til EU-lande.